Vegetarisk veckomeny 17 – poke bowl, carbonara och bouillabaisse

Den veganska matfesten går in på sin tredje vecka! Det blev en så förbannat bra mix på rätterna i den här menyn tycker jag:

Mån – poke bowl
Tis – krämig carbonara med soltorkade tomater
Ons – pad thai
Tor – bouillabaisse med olivfocaccia
Fre – krispiga svampbiffar med pepparsås, potatis och ättiksgurka

LÄNK TILL DEN FÖRSTA VEGANSKA VECKOMENYN
LÄNK TILL DEN ANDRA VEGANSKA VECKOMENYN

Följ mig på bloglovin’ om du vill se hur det går med min veganmånad och om du vill spara inlägg och recept. Jag postar också mycket innehåll på instagram och facebook

Poke bowl

poké bowl

Poke bowls är här för att stanna i mitt liv! Jag gjorde en vegansk variant: kokade sushiris och hade i socker- och vinägerblandning, hackade gurka, mango, japansk tofu och vårlök. Sen toppade jag med cashewnötter, lite färdig kimchi, svarta och vita sesamfrön och en sås som jag gjorde på 1/2 dl sojagrädde, 1/2 dl majonnäs och 2 tsk sriracha. Lite soja på också. Det blev salt, sött, syrligt, starkt och knaprigt = perfekt!

Carbonara med soltorkade tomater

Vegansk carbonara

Jag postade det här receptet i ”vad lagar du för veganmat idag”-gruppen på fb igår, och det blev mitt mest gillade inlägg där någonsin. Det dundrade in över 2000 läsare därifrån under söndagskvällen! Nostalgi och enkla recept går visserligen alltid hem, men det här var helt galet.

Pad thai

pad thai

Tyvärr går det inte alltid att ligga på topp. Det här blev en stabbig jävla flopp. Någon som har några bra tips för en perfekt vegansk pad thai?

Bouillabaisse med olivfocaccia

bouiillabaisse

Min favoritsoppa med saffran tillsammans med mitt favoritbröd. Så vardagslyrrigt.

Krispiga svampbiffar med pepparsås, potatis och ättiksgurka

Veganska svampbiffar med pepparsås

Det gäller att passa på när det är svampsässe! Tips om du gör denna rätt: ju mindre biffar desto mer krisp. Det godast storleken är puckar som är 3X3 cm och max 1 cm tjocka.

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram och facebook 

14 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 17 – poke bowl, carbonara och bouillabaisse

 1. Shit va gott, den där carbonaran måste ja prova! Jag letar med ljus och lykta efter nya vegorecept så det här va perfekt!

  By the way, hittade dig via Lugnochfin-Louise, om det dära inlägget om hur man blir en bättre bloggskribent. OCH JAG KUNDE RELATERA TILL DIN KOMMENTAR(oj caps, sorry).

  Haha.

  Nejmen jag ville typ bara säga att jag gillade språket, för där skrev du verkligen som om du var dig själv. Du oroade dig över ifall folk skulle tycka annorlunda om dig ifall du svor en massa etc, jag själv som e likasinnad kände igen mig så mycket haha! Fan va ja också svär till vadrags. Helt random, men ville typ bara säga det 😀 Det e så sjukt svårt att släppa fram sitt riktiga jag när man står där i rampljuset.

  Gilla

  • Tack som fan för din kommentar!!! Bloggar du också? Hittar ingen länk till din blogg (om du har någon)? Det skulle vara skitkul att läsa. Så kan vi svära loss tillsammans! 😉
   Och jaaa testa carbonaran! Så enkelt och gott ❤

   Gilla

   • Jodå! Fast böoggar just nu på engelska, och där har jag inte utvecklatg min jargong på samma sätt(än) haha. Fortfarande lite spretig och opersonlig, då den e rätt ny 🙂

    Här e den: http://noukah.com

    Va skumt att den inte dök upp som länk? Det verkar vara lite strul med wordpress loginet.

    Ja förfan, ja e på 😀

    Will do! Ska nog klämma in den som middag nån dag nästa vecka! Gröna kassen trillar in till oss ikväll så vi får nog använda den maten först, haha. Som duktiga skötsamma vuxna :p

    Jag känner igen dig förresten, jag tror vi satt vid samma lunchbord på BBCON? Synd att jag inte hann hälsa isåfall, men hoppas det kommer fler tillfällen! 🙂

    Gilla

   • Blir helt min blown när jag går in på din blogg och portfolio!! Jävlar vilket coolt yrke! Skönt det låter med matkasse ändå, jag har aldrig testat. Blir ju liksom inget material till bloggen då 😉
    Och jaaa, jag känner ju igen dig också! Synd att vi inte hann snacka på BBCON, men det kommer ju garrat fler tillfällen ❤

    Gilla

 2. Jag vill laga alla recept på den där listan! Pokebowlen är ju rena rama drömmen. Vet du egentligen vad som skiljer en pokebowl från en sushibowl från en buddhabowl? (Jag kommer nog googla det direkt efter att jag skickat den här kommentaren). Huvudsaken att det serveras i en bowl känns det som. Bowl är huvudrätternas mason jar kanske? 😉

  Gilla

  • Vad fint att höra! ❤
   Poke bowl är väl egentligen en rå fisksallad från början, sushi bowl är ju ungefär det också, medan buddha bowl bara en fylld skål med valfria grejer. Men precis, att det kommer i en skål är ju det viktiga 😉 Jag är inte någon purist!

   Gilla

  • Jag köpte mina på min lokala ICA! Verkar typ ha orimligt tur med bra affärer runt mig. Mina är Risenta iaf! Men fråga annars Tuvessonskan, hon bor ju i samma stad som du och jag ser att hon använder sig av det mycket ❤

   Gilla

   • aha! då kanske jag har kollat på fel ställe, tänkte att det (liksom vita sesamfrön) såldes i kryddburkar. tack, ska kika Willys på storhandlingen imorgon 🙂

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s