Pojkvänslistan

Rosenberg 2016

Den här pojkvänslistan har cirkulerat ett tag på internet och nu har turen kommit till mig. Max (som min kille alltså heter) är egentligen en större del av den här bloggen än vad som märks.

Jag gör allt kreativt arbete, skriver alla texter och fotar alla bilder – men han står för en jävla massa service runtomkring som gör den här bloggen möjlig. Ett ganska så otacksamt jobb och jag tycker därför att han nu förtjänar en dos av strålkastarljuset!

Några grundfakta först: Max är 27 bast och uppvuxen ute i Nacka, Stockholm. Han är självlärd kodare och jobbar som IT-konsult. På fritiden är han dessutom gitarrist i grindcore-bandet Godmother.

Nu går vi på listan som jag har snott av Sandra Beijer via Teknifik!

Max

Hur länge har ni varit ihop?

2,5 år = snart mitt längsta förhållande.

Hur träffades ni?

När vi drack bärs hemma hos en gemensam polare februari 2014. Vi drog till Under Bron den kvällen och när berusningsgraden var salongs++ utspelade sig följande romantiska scen:
– Nu tycker jag att vi ska kyssas.
– Det tycker jag också.
*5 min senare*
– Nu tycker jag att vi ska ta en taxi hem tillsammans.
– Det tycker jag också.

Maxinternet

Vem var mest på?

Det var ganska lika skulle jag säga. I början kanske liite mer Max eftersom jag var väldigt inställd på att inte gå in i ett förhållande – jag trivdes ju fett bra som singel och skulle iväg och resa.

Skedde några komplikationer?

Inte direkt förutom att jag hade planerat att åka till Australien och Nya Zeeland ett halvår in i relationen. Vi visste inte hur vi skulle hantera flera månader på distans, men det gick faktiskt utmärkt i slutändan. Särskilt eftersom Max kom och reste med mig i en månad!

Hjälmgänget

Hur skedde dejtandet?

Själva dejt-perioden var ganska kort. Ingen av oss spelade några spel och båda ville ses typ hela tiden. Ganska härligt att Max efter andra dejten messade ”LÄNGTAR!!!” när vi planerade dejt tre. 

Hur blev ni ihop?

Jag förstod att det var kört på Max födelsedag, tre veckor efter att vi hade börjat ses. Jag träffade hans polare för första gången den kvällen och jag hade lagat kladdkakemuffins för att impa på alla (mutor funkar alltid). Det skulle jag inte ha gjort för ett simpelt haff! På morgonen efter sa Max allvarligt: ”Annie – jag är tok-kär i dig” och hela jag smällde av, av allt pirr.

Rosenberg 2016

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?

Jag kommer ihåg att jag diskuterade det med mina kompisar innan. Det var ungefär två månader in och jag tyckte egentligen att det var för tidigt, men det låg hela tiden på min tunga när vi var med varandra. Till slut slank det bara ut – och jag tror att han sa det tillbaka. Men jag minns ärligt talat inte själva tillfället?

Max

Bor ni ihop?

Japp, det har vi gjort i princip från början! När vi träffades bodde jag i min bästa polares vardagsrum = inte så mycket privatliv. Så efter drygt en månad började jag sova hos Max varje natt och tre månader efter att vi hade träffats gick det riktiga flyttlasset till Zinkensdamm.

Vad är hans bästa sidor?

1. Att han är så knasig och rolig på sitt särskilda lågmälda vis – jag har aldrig skrattat så mycket i ett förhållande.
2. Flexibel och orimligt enkel att ha att göra med.
3. Genomtrygg i sig själv.
4. Generös på alla sätt, exempelvis: låter mig alltid ha skönaste täcket och kudden, ger mig oändligt med ryggkli, ställer upp som bloggassistent (=städar och diskar upp min skit + är behjälplig vid fotograferingar + gör vissa kodrelaterade prylar) och bjuder mig på bärs och god mat.
5. Att han har politiska värderingar som stämmer överens med mina.
6. Att han är så mjuk, på både insidan och utsidan.

Annie och Max

Och sämsta?

Två saker som hänger ihop litegrann: att han tycker om datorspel så mycket och att han är så sjukt ohurtig och inte anstränger sig i onödan. Jag gillar också att ta det lugnt – men ibland kan det bli lite väl slappt för min smak. Max har förresten en kommentar på det: ”Det där står jag fan för. Du gör ju för mycket saker!”
Haha ❤

Vad bråkar ni om?

Båda är ganska konflikträdda, och vi har nog aldrig haft ett ”riktigt” bråk (=höja rösen, säga elaka saker) – men självklart blir vi ibland arga/besvikna/ledsna på varandra. Jag kan gå på Max om att han är för tillbakalutad och han kan bli less på att jag tar på mig mer saker än jag hinner med och att jag är slarvig.

Max

Vad gör ni när ingen annan ser?

Max klappar på mig när jag ligger i hans knä och vi kollar på tv-serier, lagar mat ihop (ok, jag lagar – han diskar), hänger omkring utan kläder och snackar och dricker bärs i sängen.

Vad ger ni för komplimanger?

Jag säger att han är snygg, rolig, mjuk och snäll som kliar på mig.
Max säger att jag är smart, vacker, rolig och härlig att vara med. 

Vilken är din favoritbild på honom?

Max

Midsommardrömmen ❤

Och på er båda?

Påskparet

Vi är så enormt dåliga på att vara på bild tillsammans, så vi har bara några få. Men jag gillar den här, för att jag tycker att vi är ett riktigt powerpar som påskkärringar.

Vill du veta något mer? Ställ en fråga i kommentarerna så svarar jag/Max!

-Annie

26 reaktioner på ”Pojkvänslistan

 1. Och till detta inlägg måste jag ju bara säga att Max svärmor också är mycket svag för honom och tycker att han är bra på att kramas när vi träfas! ❤ ❤ ❤

  Gilla

 2. Så fint och gulligt! ❤ Vill bara säga att din blogg är grym! Är liksom ganska dålig på det här med matlagning men den här hösten har jag bestämt mig för att bli duktig på att laga mat i vårt nya kök – och då är det så extra härligt med den här fina bloggen fylld av tips och inspiration!

  Gilla

 3. Kärlek är bara tur, hur kan du framställa det som något annat? Dessutom är frågorna efterblivna. Hur många gånger har du frestat din mans knytnävar och hur många gånger har du behövt gå med solglasögon för dölja blåtiran du fick när ramlade i trappan? Har han slagit sönder porslinet för att du gett honom fel mat? Sparkade han dig i magen när du sa att du var gravid? Det är relevanta frågor.

  Gilla

  • Jag håller med – kärlek är bara tur. Nästan alltid är heterokärlek också förenat med olika grader av patriarkalt förtryck. Så även de förhållandena jag har varit i under mitt liv. Jag har haft turen att slippa våld och kränkningar i mina relationer, men jag har tyvärr blivit utsatt för det av andra män.

   Det här inlägget blev ganska rosenskimrande, men jag lovar att komma tillbaka i fler inlägg där jag vrider och vänder på den heterosexuella parrelationen som koncept. Dessutom vill jag gärna skriva mer om sexuellt våld och mina personliga erfarenheter av det.

   Jag hoppas att du mår bra och att det inte är du som har upplevt det du beskriver ovan. Inte för att jag hoppas att nån ska behöva uppleva det – även om det är så verkligheten ser ut.

   Stor kram ❤

   Gilla

 4. Men wow vad lika våra dudes är. Magnus är självlärd IT-specialist som börjat koda mer. Samt är ”sångare” i ett crustpunk-band. =D Han är också lugn, flexibel och så jäkla snäll. Och gamer.
  Hade vi haft parmiddag hade den varit epic.

  ÄLSKAR den där sista bilden på er. ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s