Vegetarisk veckomeny 14 – hjälp med ditt bästa veganska recept!

Första veckan tillbaka efter semestern, nypremiär på bloggen och startskottet för veganmånaden – nu är hösten igång på allvar! Den kommande månaden är planen att gå loss i köket och att krossa en massa myter om veganskt käk.

Jag kommer endast att laga vegomat som är färgstark, smakrik och dekadent. Därför undrar jag självklar om du har något recept som jag bara måste testa? Länka till det eller skriv i kommentarerna så sammanställer jag allt i ett inspirationsinlägg sen!

Vill du förresten se mig när jag gör bort mig framför kameran under min veganutmaning så går det numera att följa mig på instagram stories

Mån – gnocchigratäng
Tis –  umamibomben
Ons – friterade halloumitacos
Tor – vietnamesisk nudelskål
Fre – paella

Gnocchigratäng

Gnocchigratäng

Vardagstrotjänaren som alltid levererar.

Umamibomben

risskål

För trött för att laga bibimbap? Gå på den här istället!

Friterade halloumitacos

Halloumitacos

Den här rätten ligger på min topp 3-lista över populära recept. Den är enkel att veganisera också!

Vietnamesisk nudelskål

vegansk vietnamesisk nudelskål

Vegansk snabbmat i sitt esse.

Paella

vegansk paella

Saffran + ris = ❤

LÄNK TILL RESTEN AV MINA VECKOMENYER

-Annie

Följ mig och spara mina recept på bloglovin’

9 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 14 – hjälp med ditt bästa veganska recept!

 1. Receptinspo kommer lastat!
  – Supersnabb kikärtscurry med spenat (bara att utesluta halloumi och byta ut buljongen så blir den vegansk): http://www.ica.se/recept/kikartscurry-med-halloumi-717879/
  – ”Grilled portobello mushrooms with avocado chimichurri”, hörde jag mums? Det här receptet har jag inte provat själv (än) men det verkar väldigt gott och enkelt: http://minimalistbaker.com/portobello-steaks-avocado-chimichurri/?utm_source=bloglovin.com&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+MinimalistBaker+(Minimalist+Baker)
  – Vegansk ”tonfisk”sås: http://www.greenkitchenstories.com/penne-pomodoro-with-vegan-tuna/
  – Belugabolognese (jag brukar utesluta crème fraîche men det finns ju såklart vegansk dito om en vill ha det lite krämigare): https://www.coop.se/recept–mat/recept/b/belugabolognese/

  Gilla

 2. Idag gjorde jag den här.http://www.thisrawsomeveganlife.com/2015/10/mango-curry-with-chickpeas.html?m=1 Intressant med så mycket sötma från mangon. Jag är iaf inte van vid det. Men den var väldigt god! Jag skulle dock ha ökat mängden kikärtor och hade nog i tre gånger så mycket kryddor!

  Min to go-rätt är annars vad min pojkvän kallar ”Claras pasta”. Mina föräldrar gjorde den mycket när jag var liten men då med skinka och grädde. Koka pasta, ha i havregrädde så det blir såsigt, häll i frysta ärtor och sojabitar som du har smaksatt med soja och liquid smoke. En variant på pasta carbonara men mer vardaglig.

  Gilla

 3. Alltså, om en får tipsa om ett eget recept så är det här helt klart min favorit! Ett av de få som jag återkommer till om och om igen. Typ en gång i veckan minst. Så himla gott och umamispäckat och allmänt NOM-igt ❤ https://cashew-kitchen.com/2016/02/11/thaisallad-med-sotsalt-tofu-rod-curry-jordnotssas-thai-salad-with-sweetnsalty-tofu-red-curry-peanut-sauce/

  Den där gnocchigratängen ser ju för övrigt dögod ut… Min favoritmaträtt när jag var liten var mammas tortillinigratäng :'D Låter som att den här är i lite samma anda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s