Att ta slut och mitt i sommaren-listan

Jag mår inte så bra just nu.

Varningsklockorna började på allvar att ringa när jag inte orkade svara på samtal och meddelanden från människor som jag älskar, när små vardagsbeslut som att bestämma vad det ska bli till middag kändes som oöverstigliga berg och när ingen vila gjorde mig pigg.

Det senaste året har jag envist överfyllt min kalender. Jag har varit i ett konstant prestations-mode. Prestera i skolan, prestera på jobbet, prestera med träningen, prestera med bloggen. Nästan alla vaknar timmar har gått åt något prestationsbaserat. Jag tror inte att jag har tagit en enda ledig helg sen januari. Det har ju varit så förbannat roligt alltihop, så jag har inte sett något skäl till att dra ner på tempot.

Det är som att jag har avverkat lager på lager av extra energi. För visst orkar man mer när man känner för något passionerat. Men passion är inte en outsinlig energikälla, det förstår jag nu.

När jag började på mitt sommarjobb var det som att råka ut för en knock-out. Nu vet jag inte om det finns något extra lager av energi kvar att ta av. Jag är kanske nere på det sista – och minsta extra ansträngning tar mig tillbaka till 0.  Jag blir trött av sånt som jag vanligtvis mår bra av: att träffa vänner, att blogga. Orken bara rinner ur mig.

Så nu trycker jag på paus i en månad. Innan jag tar sönder något som blir svårt att reparera. Jag ska ta mig tid att utvärdera det senaste halvåret. Omvärdera. Lägga in omväxling och vila i mitt schema till hösten.

I augusti ska jag bara ta det riktigt jävla lugnt utanför jobbet och sen ta en dryg veckas efterlängtad semester. Göra en sak i taget, lägga mig i tid, äta regelbundet, koppla ifrån och kanske viktigast av allt: släppa kraven på mig själv helt. Jag måste inte prestera just precis nu. Bloggen och internet finns kvar efter den här månaden.

Jag längtar till den här platsen, men får låta den vila lite lite till. Det är förstås svårt när idéerna bara bubblar i mig. Jag kan redan nu teasa med några inslag som kommer att dyka upp i höst:

🍁  September = en hel månad som vegan
🍁  Den stora receptinspirationsguiden
🍁  Min första video
🍁  3 listor: konstiga listan, pojkvänslistan och listan om höstmat
🍁  Texter där jag skriver personligt om svåra ämnen som ångest, smalhets och sexuellt våld
🍁  Och självklart blir det också massvis med lättlagade vegorecept!

Men som sagt, det får vänta.

Nu avslutar jag det här inlägget med mitt i sommaren-listan, som präglas mycket av min sinnesstämning. Den kommer från Teknifik – som för övrigt numera kan titulera sig som Pokémon Go-expert. Om det finns någon guide ni bör läsa om spelet, så är det hennes!

Sommar

Just nu vill jag

bada, läsa böcker och vara ute varje kväll som himlen färgas rosa.

Jag ser fram emot

min minitågluff i UK i augusti och att åka på festival med Atlantic Francis.

Just nu tänker jag mycket på

hur jag ska få in tillräckligt återhämtning i mitt liv. Hur jag samtidigt ska räcka till som vän/flickvän/dotter/medmänniska/bloggare.

atlantic

När jag har 10 minuter ledigt

ligger jag ner raklång och tigger fotmassage.

På jobbet är jag den som

försöker att bli klar så fort som möjligt. Skippar oftast lunchrasten så att jag kan komma hem tidigt.

Den här sommaren har

varit fullspäckad. Jag har hunnit med roliga och spännande saker och varit duktig på att bada – men nu vill jag ha lite ledighet tack 🙂

Sommar

Just nu lyssnar jag helst på

p3 dokumentär, när jag delar ut post om dagarna. Snart har jag säkert lyssnat på runt hälften. Jag gillar att jag blir lite mer allmänbildad för varje dag som går. Vill ni veta vilka avsnitt som är mina favoriter?

Om jag får välja äter jag

1. Helst något som jag inte har lagat själv
2. Alternativt något skitenkelt
3. Kall mat
4. Blåbär

Och dricker

bubbelvatten eller en enstaka bärs.

Rökt paprika-ris

Just nu kollar jag helst på

jag och min kille blev förra söndagen klara med sopranos efter ett drygt halvår med 6 sässar och 86 avsnitt. Helhetsintryck: 3/5. Serien tappade i tempo mot slutet, men överlag ett välskrivet drama. Nu vet jag inte riktigt vad vi ska hoppa på, men jag skulle vilja avsluta Boardwalk Empire. Har du några andra serietips?

Jag är nervös för

att skriva min kandidatuppsats i nationalekonomi i höst. Vill så himla jävla gärna få högsta betyg/göra ett arbete som jag kan vara riktigt stolt över.

Du känner mig inte på riktigt förrän

jag har berättat en alldeles för utbroderad bajshistoria. Det kanske dyker upp något här på bloggen om ni har tur (/otur?)

Innan jag somnar

blir jag vareviga kväll lyxigt nog kliad i hårbotten och på ryggen tills jag slocknar. Världens bästa sömnpiller.

På återseende kära läsare! Jag kommer att delta i Månadens gröna i augusti, men annars ses vi alltså först igen i september. Ta hand om er och njut av den här sista ljuva sommarmånaden. Bada så mycket som möjligt – det löser enligt säkra källor många problem:

– Annie

45 reaktioner på ”Att ta slut och mitt i sommaren-listan

 1. Sköt om dig! Något av det allra viktigaste jag lärt mig i livet är att man inte kan göra allt bara för att det är roligt (åtminstone inte särskilt länge) och att ALLTID ALLTID ALLTID prioritera sitt eget mående först. Men du kommer att reda ut det där galant, du har ju redan en väldigt bra strategi! Hörs i september!

  Liked by 1 person

 2. Men åh nej! Ta hand om dig och lyssna på din kropp och knopp! Hoppas du lyckas vila bort det värsta!
  Regniga sommardagar rekommenderar jag den grymmaste serien på länge- ”Stranger Things” som finns på Netflix! Spännande och härlig 80-tals feeling!

  Gilla

 3. Var rädd om dig! Hoppas du får en bra semester med mycket vila, lugn och ro och en sak i tag! Och hoppas att du inte läser det här förrän i september!

  Gilla

 4. fina annie! så ledsamt att läsa att det gick så långt, men samtidigt bra att du insett att du måste ta det lugnt. ❤ ❤ så sjukt viktigt. jag har också mått skit denna sommaren, och då är det okej att strunta i saker man annars tagit för givet, för man måste ta hand om sitt lilla hjärta och kropp och själ. kram ❤

  Gilla

 5. Ta hand om dig, och så klokt att du insett att du måste bromsa, och faktiskt också lyssnat på signalerna. Jag kommer finnas kvar här oavsett om det är september eller någon annan månad när du känner att du är redo igen. Det viktiga är att det blir hållbart i längden, för dig. Och ja, jag vill gärna höra om favoriterna bland P3 dokumentär 😊

  Gilla

  • Åh tack du! Jag blir så himla glad över alla fina kommentarer från mina trogna läsare. Ni betyder mer än ni kan förstå ❤ Bloggpeppen är tillbaka, men jag ska hålla igen liiite till! Ses snart igen 🙂

   Gilla

 6. Åh, prestationen den där lömska jäkeln. Allt känns toppen, intressant och hur kul som helst. Men det funkar ju inte riktigt så att vi kan prestera på topp för alltid och för evigt 24/7… Är glad för din skull att du kommit till insikt och börjat trappa ner. Och vi och internet finns garanterat kvar när du är redo igen!

  Ta riktigt god hand om dig själv nu! ❤ ❤ ❤

  Sommarkramar från
  Anna

  Gilla

 7. Det är så svårt när saker man älskar tar för mycket kraft. Att man måste ta ett steg tillbaka när man bara vill fortsätta rusa framåt. Himla bra ändå att du kom till dessa insikter innan det var ”för sent”.
  Hoppas du får en väldans bra (och lugn!) paus-månad så ser jag fram emot en lång höst med massa vego-pepp och tänkvärda viktigheter!

  Gilla

 8. Fattar så jävla hårt. Jag körde på hela jävla våren utan att lyssna på våren. Trots extremt svåra sömnproblem (kunde vara klarvaken hela nätter i sträck), sju förkylningar på fyra månader. Och jag, jag bara ignorerade. Hoppande snabbt på cykeln igen. Prestera prestera. Ville bara säga att jag känner igen mig, du är inte ensam och du gör helt rätt. Kram!

  Gilla

 9. Så tråkigt att höra och vad tufft för dig! Känner igen och är glad att du bromsar och tar det på allvar. Så viktigt, för att det inte ska bli kroniskt. Kom ihåg att du är bra bara som du är, för att du finns och för den värme som bor i dig. Inte för alla snygga bilder, häftiga möten och god mat du lagar. För att du är den viktigaste du har och även om du inte gör något alls är du värdefull. Så otroligt värdefull.

  Liked by 1 person

 10. Det är så klokt av dig att trycka på paus och lyssna på din kropp.

  Sommaren är en naturlig tid för att återhämta sig och bara vara människa, utan krav på prestation, inspiration eller motivation. Det är liksom tänkt att man ska checka ut då.

  Jag fattade lite samma beslut för några veckor sen. Det började krypa i kroppen på mig att hålla ångan uppe och ta tillvara på den lugna inboxen och semestertiderna för att hinna producera extra mycket. Men det gick bara inte. Och då måste man ta timeout.

  Det känns så skönt att låta sig själv släppa precis allt en tid. Jorden snurrar trots allt vidare. Allt finns kvar där man lämnade det.

  Sköt om dig, ta det lugnt, och göra bara lustfyllda saker. Det är en investering i dig själv.

  Stor kram. ❤

  Gilla

  • Åh tack Louise!

   Du har verkligen helt rätt! Man behöver den här tiden, inte minst för sin kreativitets skull.

   Bra att du tänker i samma banor och att du vågade varva ner. Är så pepp på alla dina bloggprojekt och SÅ tacksam för att du har dykt ner i det här med squarespace. Så proffsigt och matnyttigt. Står verkligen själv och väger nu över hur jag ska göra.

   Stor kram till dig! ❤

   Gilla

 11. Hälsan först! Viktigt att låta sig själv vila mellan varven och lyssna på när kroppen behöver vila. Bloggen kommer alltid att finnas kvar, bäst att satsa på dig själv så att du kan komma tillbaka med flaggan på topp!

  Gilla

 12. Vad tråkigt att höra att du har bränt ut dig så totalt det senaste året/åren, men samtidigt fint att läsa hur du vågar lyssna på de känslorna och agera på dem, dvs ta den hr välbehövliga pausen! Du har helt klart hunnit med en himla massa de senaste månaderna. Fattar inte hur det gått ihop! Med blogg och plugg och allt. Men nu visar det ju sig att det inte har det. Som för så många av oss. Jag tror det är viktigt att bli trygg i att en inte behöver uppdatera så himla OFTA hela tiden. Vi (läsarna) finns kvar 🙂 Och när det finns så mycket innehåll på internet att ta del av tycker jag det är helt okej med en mer slow blogging-approach. Det blir liksom overload annars. Hoppas verkligen du har kunnat ta det lugnt och återhämta dig lite de senaste veckorna! ❤ Är övertygad om att den där kandidatuppsatsen som väntar kommer bli grym, även när du ger dig själv lediga helger (förmodligen ännu bättre då, med en utvilad måndagshjärna) 🙂 Stor kram!

  Gilla

  • Du har verkligen 100 % rätt i det! Jag ska verkligen utarbeta en ny strategi till hösten och bena upp hur jag tänker kring kvantitet vs kvalité. Matbloggande är ju en speciell nisch och täta uppdateringar är faktiskt inte lika viktigt för oss. Å andra sidan vill jag inte bara blogga om mat och då tror jag ändå att det är viktigt att hålla uppe en viss regelbundenhet. Tack för din pepp och dina fna ord! Stor kram tillbaka ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s