Bakissalladen

bakissallad

Jag är nästan helt knäckt efter en vecka med tidiga morgnar och långa, hårda dagar som brevbärare. Turligt nog har jag haft all markservice täckt av min snubbe, inklusive matlagning – så jag har ändå kommit undan lindrigt.

En sån lyxbehandling kan jag dock inte ta för givet, och om jag hade bott ensam hade jag behövt sköta mitt näringsintag själv. Då hade jag sannolikt satsat på en stor omgång av min bakissallad (alternativt klassikern smågodismiddag). Den är grym!

Arbetsinsatsen är låg i förhållande till resultatet: en kanongod rätt som är fullproppad med fett och kolhydrater, samtidigt som den är fräsch.

Innan jag går på receptet vill jag passa på att påminna om att lämna in era tomatbidrag till Månadens gröna inne hos Ulrica/Krii’s Kitchen. Jag själv jobbar på en vegansk pastarätt som jag tror starkt på!

bakissallad

Bakissalladen

4-5 rejäla portioner

500 g pasta
1 gurka
minst 250 g babyplommontomater
1 burk kalamataoliver
ca 10 skogschampinjoner
2 st avokados
300 g fetaost
1-2 klyftor vitlök
olivolja
balsamvinäger
salt & peppar

Skiva champinjoner och stek i olja på hög värme under omrörning. Ta fram en kastrull efter runt 5 minuter och koka upp pasta i rikligt saltat vatten. Efter ytterligare 5 minuter eller när champinjonerna har släppt ifrån sig nästan all vätska kan du tillsätta vitlök i stekpannan och sen fortsätta steka i 2-3 minuter – och sen ställa åt sidan. Hacka tomater, gurka och avokado. När pastan är klar, skölj av den kallt vatten, så att den sen serveras ljummen. Blanda pasta och grönsaker i en stor skål, smula över feta och häll i oliver. Avsluta med olja och vinäger efter eget tycke och smak.

-Annie

Följ mig på bloglovin’ om du vill spara det här receptet och inte vill missa mina inlägg

7 reaktioner på ”Bakissalladen

  1. Enkla pastarätter är inte att underskatta. Jag brukar göra en liknande version fast med soltorkade tomater för lata dagar – mums!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s