Lat nektarinpizza med spenatricotta och basilika

Nektarinpizza

Efter superintensiv vecka i Almedalen med seminarier och mingel från tidig morgon till sen kväll är jag nu hemma i Stockholm. Här inne har det varit tyst, men ni fortsätter att kika in ändå. Tack för det, ni är ju för jävla fina alltså ❤

Jag har massvis med obesvarade kommentarer och jag kommer att ta itu med dessa pö om pö under veckan. Hoppas att ni har överseende med det! Imorgon börjar jag min sommarbrevbäring, så jag satsar på att maxa den här dagen ute i solen istället för att sitta framför datorn.

Nektarinpizza

På söndagar kör jag egentligen veganrecept, men paellan som jag hade tänkt att lägga upp är ännu inte helt perfekt – så istället blir det en annan sommarfavorit: en superenkel nektarinpizza. Kombinationen av söt nektarin, syrlig ricotta, fyllig och krämig balsamico, örtig basilika och umamig parmesan är en höjdare kan jag lova!

Följ mig på bloglovin’ om du vill spara det här receptet och inte vill missa mina inlägg

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad
Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs
Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw

Nektarinpizza

Nektarinpizza med spenatricotta, basilika, parmesan och balsamicocreme

4 medelstora pizzor

250 g ricotta
4 medelstora tortillabröd
ca 5 små kuber frusen, finhackad spenat
2 klyftor vitlök
3 nektariner
ca 75  g  parmesan/annan smakrik ost (eller 4 rejäla nävar)
1 kruka basilika
crema di balsamico
2 msk smör/olja att steka i
salt/örtsalt

1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper och två tortillabröd.
2. Stek pressad vitlök tillsammans med smör/olja i någon minut och tillsätt sen spenat. När alla iskristaller har smält kan du tillsätta ricotta. Rör runt, så att spenaten blir jämnt fördelad. Salta, smaka av och ställ sen åt sidan när du är nöjd.
3. Riv parmesanost och klyfta/skiva nekatrin (länk till  youtube-instruktion från betterbooktv). Bred ut 1/4 av ricottablandningen per bröd, strö på lite parmesan och lägg ut nektarinskivor.
4. Kör in i ugnen. Pizzan är klart efter drygt fem minuter, eller tills den börjar få lite färg i kanterna.
5. Finhacka under tiden upp basilika. Ta ut pizzorna, strö över mer parmesan och basilika och ringla över balsamicocreme.
6. Förbered omgång två och stoppa in i ugnen medan du äter upp omgång ett.

Nektarinpizza

-Annie

Följ mig på bloglovin, instagram och facebook

17 reaktioner på ”Lat nektarinpizza med spenatricotta och basilika

  1. Men hallå!! GUD så gott!!!
    Du, jag tänkte skriva ett litet inspirationsinlägg om din blogg (eftersom att du är helt grym!!) Får jag låna några bilder från din blogg och skriva om dig, självklart med länk och allt?

    Hoppas du har en härlig sommar! Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s