Vegetarisk veckomeny 12 – jordgubbsmiddag och midsommartest

Mån – vegetarisk gubbröra och västerbottenpaj
Tis – middag på Mosebacketerassen
Ons – bakissalladen
Tor – vegansk jordgubbsmiddag: tacos och s’mores-sushi
Fre – middag på Naturskyddsföreningens riksstämma

Vegetarisk gubbröra och västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Bästa högtidsmaten ❤  Pajreceptet kommer på måndag!

Middag på Mosebacketerassen

bakad lök
mac'n'cheese

I tisdags firade vi av en kollega med en vansinnigt god – men dyr – middag! Vi gick till Mosebacke på Södermalm, som turligt nog hade en meny som var fullproppad av vegetariska och veganska ”mellanrätter” (=smårätter) för 90 spänn styck. Jag käkade en mac’n’cheese med gruyere, comté och tryffel samt en rökig grej med bakad lök, jordärtsskocka och ännu mera tryffel. Ja ni hör ju! Tyvärr var två rätter i underkant för att bli mätt, men det går delvis att förlåta för att det var toppklass på maten.

Bakissalladen (utan att vara bakis)

bakissallad

Ett av mina bästa life hacks är att käka den här salladen när jag är bakis.Den består av pasta, tomat, gurka, kalamataoliver, feta, vitlöksfrästa champinjoner och avokado. Fullproppat med fett och kolhydrater samtidigt som den är fräsch. Jag känner mig alltid bättre med den i magen! Salladen är dessutom perfekt att laga på vardagar, eftersom den går snabbt och är enkel att göra stor sats av.

Vegansk jordgubbsmiddag: tacos och s’mores-sushi

Jordgubbstacos

Jag har gått och klurat på vad jag ska göra till Månadens gröna jordgubbstema (glöm inte att lämna ditt bidrag hos Lovisa/Polichinelle!) och till slut föll polletten ner.Självklart behöver jag ännu mer tacos i mitt liv. Det blev oumph i en chipotlesås, guacamole, coleslaw, svarta bönor-röra och sen en lime-, mynta- och jalapenomarinerade jordgubbar och nektariner. Sen blev det en hejdundrandes efterrätt som jag tänkte berätta mer om imorgon!

Vad har du käkat i veckan?

-Annie

Följ mig på bloglovin’ om du vill spara mina recept!

LÄNK TILL ALLA MINA VECKOMENYER

3 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 12 – jordgubbsmiddag och midsommartest

 1. Slurp! Den där tacosen såg ju riktigt god ut!!
  Jag har haft en sån där snålvecka och dragit mig för att åka och handla in i det längsta, så har inte jättemycket att skryta med. Pulversoppa en dag, haha. Kvarg och knäckebröd en annan. Äggröra med morötter och paprika… Men igår styrde jag upp och gjorde en lasagne !! 😛 (Recept: http://beautifullife.se/lasagne/ Visserligen gjord på kött, men det är ju bara att byta ut mot valfri annan färs, fokus här ligger på smakrik tomatsås och bechamel :D)

  Ha en skön lördag Annie!

  /Anna

  Gilla

 2. Första (halv)veckan på sommarlovet och tro det eller ej – men jag saknar skolmaten. Vi får så god (och vegetarisk!) mat. Men här hemma har det blivit mycket pasta med pastasåser, röror, oumph etc här hemma. Men den tacosen såg inte dum ut 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s