Strävan efter framgång, del 1 – därför bloggar jag

Annie Månsson

Nu har det gått drygt tre månader sen jag startade den här bloggen och det är hittills ett av mina livs bästa beslut! Det går framåt och det tillkommer hela tiden fler och fler trogna följare (ni är bäst ❤ ). Jag älskar att ha ett eget hörn på internet som jag får göra precis vad jag vill med. Bloggen motiverar mig att utveckla nya skills och den fungerar som en kreativ ventil för mig. Jag tjatar inte längre hål i huvudet på mina polare + min snubbe med mitt eviga matsnack. Eller jo, men inte fullt lika mycket inbillar jag mig.

Annie Månsson

När folk frågar om mitt bloggande och jag droppar att jag lägger ner +20 h i veckan på receptskapande, planerande, fotande och skrivande brukar jag få lätt bekymrade reaktioner. Först: ”oj, försörjer du dig på det?” (Ha! Nej!). Sen: ”är det verkligen värt det? (ett rungande JA!)

Annie Månsson

Ur den här frågeställningen växte en idé fram om en serie inlägg i tre delar där jag bjuckar på: (1) skälen till att jag bloggar, (2) mina strategier för att växa och  (3) mina bloggmål. Jag älskar själv att läsa inlägg av den här typen och du som bloggar får gärna känna dig manad att haka på med dina mål och strategier. Vi kör igång!

Det vill jag få ut av att blogga

Inspirera andra att laga vegetarisk mat

Först och främst vill jag visa den breda massan att vegoköket är spännande, smakrikt, enkelt och modernt. Jag vill stå upp mot bantningsindustrins ovetenskapliga dynga och jag vill sprida matglädje med lättillgängliga och kanongoda recept. Det finns många som vill dra ner på köttet, men som saknar inspiration i vardagen. Jag vill hjälpa dessa människor över tröskeln, in i vegovärlden.

Bli en del av bloggcommunityt och connecta med andra bloggare och läsare

I över 10 år har jag varit en hängiven, men passiv bloggläsare. Men inte nu längre! Jag har gått rakt in i en ny gemenskap. Och jag kan redan nu säga att det har varit bland det mest givande med bloggeriet. Det är en jävla fröjd att utbyta tankar och erfarenheter med coola och kompetenta brudar på internet.

Skapa egen plats att uttrycka mig på kreativt på

Allt planerande och skapande för bloggen är både underhållande och avslappnande för min hjärna. Jag är konstant ockuperad av tankar på vad jag ska skriva om och hur jag kan bli bättre på det jag gör. Det är lyxigt att jobba med ett projekt som jag brinner för, helt fritt. Bloggen gör dessutom att jag lär mig en massa om matlagning, skrivande, kommunikation i sociala medier, foto och bildredigering.

Få göra roliga saker

Gå på event, träffa nya människor och göra intressanta samarbeten. För att kunna leverera innehåll av hög kvalité till bloggen vill jag hela tiden aktivt söka mig till nya, spännande sammanhang. Det är såklart även kul för mig som person, utanför min roll som bloggare.

Tjäna pengar

För att det ska vara hållbart i längden att lägga ner så mycket tid på bloggen måste jag börja dra in lön för mödan. För mig är det självklart att pengar finns med i min målbild. Precis som att folk drömmer om att tjäna pengar på musik/konst/foto/skrivande drömmer jag om att dra in stålar på min passion. Jag ställer dock höga krav på vad jag släpper in här – och jag samarbetar uteslutande med företag vars produkter jag kan stå för. Mitt förtroende till er som läsare är det viktigaste jag har, och jag vill aldrig riskera att äventyra det. Därför kommer det alltid att vara helt glasklart om jag får ersättning för att skriva om något eller om jag har mottagit gratisprodukter.

LÄSTIPS: 
Elin från Teknifik reder ut begreppen: Hur tjänar man pengar på att blogga?

Johanna från Slow Fashion by JohannaN förklarar varför det är hållbart att tjäna pengar på sin blogg: 4 anledningar till varför du ska våga tjäna pengar.

Nu är jag nyfiken – vad vill du få ut av ditt bloggande?

-Annie

Följ mig på bloglovin, instagram, pinterest och facebook

LÄS MER:
Bloggkärlek – 7 inlägg som du borde läsa
Att besegra sin kroppsångest – 6 verktyg
En flytt till Brighton – om att utvecklas

23 reaktioner på ”Strävan efter framgång, del 1 – därför bloggar jag

 1. Jag skriver under på alla punkter!
  Kanske inte lika mycket vegetarisk matlagningsinspiration längre i min blogg, men laga vegetariskt kommer jag ju fortsätta göra. A girl’s gotta eat. Får hjälpa dig inspirera fler istället. 😉

  Vad kul att du delar med dig av dina mål och strategier! Det är så peppande, och ser fram emot de andra inläggen i serien. ^_^

  Gilla

 2. åh vad härligt inlägg! har också insett hur jäkla häftig grej det är att ha sin EGEN plattform där man kan göra precis vad man vill (nåja) och folk faktiskt läser/kollar. Jag tycker interaktionen med läsare/andra bloggare är allra roligast 🙂

  Gilla

 3. Hej Annie, här har du en till Annie med en blogg som handlar om vegansk och vegetarisk mat! Roligt sammanträffande! Har ungefär samma upplägg som dig, där jag kommer att lägga upp bilder på det jag lagar och tipsa om fantastiskt goda recept och…din fråga till dina läsare var:
  ”Vad vill du få ut utav ditt bloggande?”:
  Mitt absolut största mål är att ge folk korrekt information om vad en vegetarian och vegan är. Det finns för mycket fördomar där ute och dom planerar jag att knäcka. Mitt mål också är att nå ut till så många som möjligt så att man någon gång i framtiden kan tjäna några kronor på skrivandet.

  Jag har skrivit hela mitt liv, allt från noveller till böcker och böckerna skrev skickade jag sedan till Linda Skugges förlag där man kunde få böckerna trycka och sedan inbundna. Jag har också blivit publicerad i Expressen en gång. En krönika kan man säga. Det var väldigt lärorikt, dock så fick man se den fula sidan av Internet då det blev en del näthat. Men men.

  Jag hade haft min idé ett bra tag innan jag gjorde slag i saken och startade min blogg. Det var faktiskt bara två tre dagar sen och jag har redan fått bra med trafik till den. Jag hoppas dock på att folk stannar för att se vad som komma skall! De två första inläggen är först en introduktion och sen min berättelse om varför och hur jag blev vegetarian. Jag ville lite lätt förklara vem jag är och varför jag startade bloggen osv osv..

  Kul idé du gjorde med olika punkter till varför du bloggar! Kreativt och läsnyttigt.

  Nu när vi är kollegor 😉 …så får du jättegärna kika in hos mig också och lämna en liten kommentar, då skulle jag superglad! Jag kommer lägga din blogg på favoriter på datorn och sedan, när jag kommit en liten bit på vägen så kommer jag att tipsa dom om din blogg med”

  http://anniesvegetariska.blogspot.se

  Tack för att jag fick ta upp ”lite” utrymme och skriva om mina erfarenheter, so far, och jag önskar dig ett stort LYCKA TILL i framtiden! Hoppas vi ses i kommentarsfälten a´någon dag!
  Kram /Annie

  Gilla

  • Hej! Återigen – jag är ledsen att det dröjde med att svara på din kommentar. Stort tack för att du tar dig tid och skriver en rad här. Vad roligt att du har startat en blogg. Det kommer du inte att ångra! Det är ju toppen att du redan har erfarenhet av att skriva, för det har man verkligen nytta av. Jag tycker själv att det är en stor utmaning att skriva i bloggformatet! Det är liksom tvärtom från vad jag har lärt mig från mina år från universitet. Helt plötsligt SKA man vara subjektiv och kort och läsvänlig. Det blir en massa strykande av text och sen övande, övande och övande. Stort lycka till får jag önska dig med! Jag tar mig genast en titt inne på din blogg ❤

   Gilla

 4. Det är helt sanslöst att tänka att denna bloggen existerat i ynka tre månader, men framgången och kvaliten på innehållet är ju sannerligen ett kvitto på hur kompetent och kickass du är!! Detta inlägg känns både empowering + uppfriskande att du väljer att vara så transparent, som t ex gällande att vilja dra in stålar på bloggandet. Klart som (veg)korvspad! Gillar särskilt parallellen till musik/konst/etc.

  Bloggcommunityt är verkligen smockfully av inspiration och formidabla brudar; nu de senaste veckorna när jag varit bortrest + haft gästar har jag verkligen SAKNAT att kunna sitta ned i godan ro fram för min laptop och ta del av det. För min del handlar bloggandet mycket om att stimuleras av den kreativa processen, att kunna underhålla och utvecklas inom mina intresseområden.

  ❤ ❤ ❤

  Gilla

  • Men alltså skojar du vilken fin kommentar! Du är ju för god! Jag blir alldeles varm ❤ ❤ ❤ Och ja! Det finns så mkt härliga bloggbrudar och jag kan verkligen relatera till att sakna bloggar som man läser om man är bortrest.
   Kul att höra att bloggen är en del av din kreativa process – där är vi lika.

   Gilla

 5. Åh intressant att ta del av! Du är ju redan en stjärna på blogghimlen på så kort tid. Imponerande! Ska bli kul att läsa de andra delarna också. 🙂

  Jag bloggar främst för att jag älskar att skapa känslor med text och bild. Jag vill utforska mitt inre och beröra andra människor med det jag hittar. Jag vill berätta min historia och inspirera andra att växa som människor. T ex med kreativitet, naturupplevelser och genom att se alla vackra detaljer i livet och världen. Och i det möter jag så många fantastiska människor att bygga gemenskap och sammanhang med. Ofta människor som liksom jag har varit väldigt ensamma genom livet. Det finns så mycket kärlek i det.

  Gilla

 6. Kikade in här igen! Såg att du kanske inte ville svara på min kommentar? 🙂 Eller du kanske glömde bort mig? 🙂 Jag prenumererar ju på dig nu, haha! 🙂
  Nåväl, jag ville bara önska dig ett stort lycka till med resten av din karriär! Du verkar ha många trogna läsare och verkar uppstyrd! Det gillar jag.
  Ha en fortsatt fin sommar i alla fall Annie!

  Ps. Tack för du går i bräschen och sätter vegetarisk mat på kartan! ❤ kram /annie

  Liked by 1 person

  • Oj du, det var inte alls meningen! Du skrev en så lång kommentar, så jag ville ge dig ett långt och ordentligt svar. Just nu sitter jag upptagen med ett blogginlägg, men lovar att återkomma ❤ ❤ Ledsen att jag glömde bort dig, det var inte alls meningen!

   Gilla

   • Vad gulligt! 🙂 Ok, då vet jag. Jag hade nämligen fått lära mig den hårda vägen att man är jobbig om man kommenterar och sen nämner sin egen blogg… vi hörs när du har tid! 🙂

    Gilla

   • Men va, nej? Vad har du fått det ifrån? Självklart om man spammar, men om man tipsar om sin blogg i ett relevant sammanhang är det självklart mer än okej ❤
    Låter som att du har råkat ut för osköna människor på internet!

    Gilla

 7. Superbra inlägg! Vi började blogga redan 2009, för att det var kul helt enkelt. Men nu har vi lagt in en annan växel. Bloggen växer, och varför inte göra något av det? Nu lägger jag ner så mycket tid att jag definitivt vill dra in pengar. Frågan är bara hur… suck. Några sponsrade inlägg ibland, lite Google-annonser och många gratis resor. SUPERKUL, men det betalar inte hyran faktiskt 😉 Ska kolla in inläggen du länkat till! (För övrigt har jag disputerat kring mat och hälsa så jag är intresserad av det området också, men jag brinner mer för hur man ska få den delen av befolkningen som knappt äter grönsaker alls att äta en lite större aning grönt att få de som redan äter någorlunda att äta ännu bättre ;))

  Gilla

  • Ja, klart att ni ska satsa! Även om det är svårt! Men jag tycker att det är helt rätt att erkänna för sig själv att det är något som man önskar och vill.

   Håller helt och hållet med dig angående det med hälsan. Det är betydligt mer angeläget ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s