Vegetarisk veckomeny 9 – en umamibomb, tacosexperiment och ett pressutskick

Jag tycker att vi går rakt på sak – det här har jag käkat i veckan!

Mån – tacos med belugalinser och jordgubbar
Tis – vegansk risskål – aka umamibomben
Ons – smörstekt gnocchi med svamp och feta
Tor – enkel ajvarbulgursallad
Fre – pressutskick: pulled oumph-wrap från circle K (=gamla statoil)

Tacos med belugalinser och jordgubbarJordgubbstacosFör att utvecklas inom matlagning krävs det lite chansningar. Det här var en sådan. Kokade och mosade belugalinser med jordgubbar, feta, chipotlemajonnäs och nachos. Det var ganska gott, men fetan var inte den rätta osten och jag saknade det där lilla extra. Experimenterandet fortsätter, spana så länge in mina andra recept med tacos!

Vegansk risskål – aka umamibombenrisskålI den här skålan samsas så mycket bra grejer att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Sushiris, japansk inlagd gurka, stekt shiitakesvamp, rostad lök (megatipset!!) och tofu i en gochujangmarinad som är så god att den får tungan att krulla sig. Recept dyker upp inom en inte allt för avlägsen framtid.

Smörstekt gnocchi med svamp och fetaSvampgnocchiSuperenkla och snabba recept verkar vara det bästa ni vet. Tur, för det gillar ju jag också!

Enkel ajvarbulgursalladenkel ajvarbulgurEn annan snabb klassiker här hemma.

Pressutskick: pulled oumph-wrap från circle K (=gamla statoil)Oumph wrap
Nu har min blogg vuxit så pass mycket att jag faktiskt börjar få pressutskick*, vilket känns väldigt lyxigt! Igår kom det här budet innehållandes en pulled oumph-wrap. Alla trogna läsare förstår nog att det borde passa mig som handen i handsken, men tyvärr så tyckte jag att smaken lämnade en del övrigt att önska. Den var ganska tam och wrappen i sig hade blivit soggig, vilket dock kanske kan förklaras med att den hade färdats genom hela stan på ett cykelbuds rygg. Jag vill därför gärna ge wrappen en till chans innan jag dömer ut den – jag är ju väldigt förtjust i oumph annars. För dig som gillar mild mat tror jag förresten att den kan funka!

Jag vill också passa på att ge en shout-out till alla grymma cykelbud som trampar er igenom stan med fara för era liv, med tunga paket på ryggen och alldeles för dåligt betalt. Ni gör ett fantastiskt jobb!  ❤

*Pressutskick = företag skickar ut gratisprodukter till tidningsredaktioner/kända personer/sociala media-profiler som en marknadsföringsstrategi. Förhoppningen är att personerna/tidningarna ska skriva om produkten. På den här bloggen kommer det alltid att vara glasklart om jag har fått gratisprodukter eller om jag har skrivit inlägg mot ekonomisk ersättning. Jag följer de bloggetiska reglerna som har tagits fram av karriärnätverket better bloggers, där jag är medlem.

Har du ätit något gott i veckan? 

-Annie

Följ mig på bloglovin, instagram, pinterest och facebook

LÄNK TILL MINA TIDIGARE VECKOMENYER

8 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 9 – en umamibomb, tacosexperiment och ett pressutskick

  1. Alltså ÅH vad fantastiskt att du börjat få pressutskick 😍 Helt klart en milstolpe i bloggkarriären. Känns som en klar nackdel med att bo i Örebro och blogga om teknik 😉 Men! Jag får ju testa roliga techprylar istället och det är ju min stora dröm. 😁👌

    Gilla

    • Ja, dom är nog min favoritbaljväxt efter kikärtor! Mkt tuggmotstånd och det gillar jag. Usch, jag kollar dock inte ens på priset, vilket är helt idiotiskt eftersom jag också är fattig student..

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s