Era bästa tips för att handskas med kroppsångest

girls

Vad ni som läser är underbara ❤ ❤ ❤

Jag känner mig alldeles tankad på kärlek och pepp efter alla kloka kommentarer under mitt inlägg om utseendeångest! Såklart skitdeppigt att många av er känner igen er, men jag är helt övertygad att världen rör sig framåt så länge den befolkas av sådana som er. Framtiden tillhör oss – var så säkra ❤

Era tankar var för bra för att stanna i ett kommentarsfält, så jag vill lyfta fram dem i en egen post här. Spara gärna inlägget på bloglovin! Utmärkt att plocka fram en deppig dag.

****

Åsa skriver om att stå fast vid sitt människovärde, trots att man inte lever upp till skönhetsnormen: 

Så istället slappnar jag av och tänker att om någon får problem när de ser mina fettvalkar så får de väl titta åt ett annat håll! Det är ju deras problem.
Jag tycker att jag har ett stort och viktigt värde som människa – fast jag är ful.

Linnea från den fina bloggen chickpeas and understanding (kolla in hennes recept!) hade ett bra citat: 
”In a society that profits on your self doubt, loving yourself is a rebellious act.”

Bästa Lovisa från bloggen Polichinelle har skrivit ett tänkvärt och skarpt inlägg om hur man kan handskas med ”ful-dagar”: 
Något att tänka på när du känner dig ful.

Sarah tycker att det fungerar att tänka mer på kroppens funktion istället för dess utseende:
Min bästa motståndskraft ligger i att tänka funktionalitet och tacksamhet:
”Jag är är tacksam för mina ben som gör det möjligt att jag kan springa i solen” och så vidare.

Mia har helt jävla rätt: 
Kroppshatet ska inte få styra våra liv!

Lugnochfin är en ny favoritblogg för mig och Louise som driver den har ett smart knep som ger en perspektiv: 
Gillar också knepet att föreställa sig själv om typ 10, 20, 30 år, och hur mycket man kommer asgarva åt sina nojor när man var yngre. På så vis kan jag faktiskt se fram emot att bli äldre. Även om man kanske inte blir snyggare så får man less fucks to give och det kommer bli sååååå skönt. =D

Wilda bakom den rogivande och kreativa bloggen Reaktionista har lärt sig att uppskatta sin kropp: 
Kroppskännedom och yoga har gjort den stora skillnaden. När jag kunde se på min kropp som mitt hem och min styrka, se allt fantastiskt den gör, vad den klarar av, hur finurlig den är, så blev den mer levande och inte bara en yta att värdera. Den är vad den är och det är jag tacksam för idag. Så kroppskännedom är nog mitt bästa tips utöver dina.

Elin bakom bloggen Teknifik, som är min bloggförebild, bloggkompis och allmänt grym på allt som har med teknik och och internetz att göra har blivit hjälpt av använda kroppen till fysisk aktivitet:
För mig att rollerderby haft en superpositiv inverkan på min syn på kroppen. Nu tränar jag inte för att bli smal/snygg/gå ned i vikt whatever utan för att det är roligt, för gemenskap, för att svettas, tacklas osv. Det är fantastiskt att få använda sin kropp – precis som du skrev med njutningen – då har man inte tid att tänka på utseende/ångest.

Jag tycker att vi genast ska börja tillämpa det Isabelle säger här:
Vi kvinnor måste börja backa varandra och sluta jämföra och trycka ner. Och kanske börja säga minst en kommentar om något du uppmärksammat som har med annat än utseende att göra, för varje utseendekomplimang du ger?

****

brudar

Tjejer på internet, finns det något bättre? ❤ ❤ ❤

– Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

RELATERAT:
Att besegra sin kroppsångest – 6 verktyg

7 reaktioner på ”Era bästa tips för att handskas med kroppsångest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s