Vegetarisk veckomeny 8 – paella och utemat

TACK för all fantastisk respons på mitt inlägg om kroppsångest! Det kommer en uppföljning där jag lyfter upp era bästa tips. Men nu blir det en klassisk veckomeny! Jag kom hem från Brighton i måndags, så matplaneringen fick stryka på foten den här veckan. Det blev bara matlagning 2 av 5 dagar, vilket faktiskt var riktigt skönt.

Mån – veganburgare på Max på Arlanda, BBQ-sandwich såklart
Tis – quinoasallad med jordgubbar och björnbär
Ons – vietnamesiska vårrullar
Tor – vegansk paella
Fre – ugnsbakad camembert med potatissallad

QuinoasalladSalladFrån Hälsocafét på Hornsgatan på Södermalm. Gott med björnbär, avokado och jordgubbar, men förstår inte vem som ska bli mätt på det här? Nu är ju jag stor i maten, men ändå. 129 spänn för en simpel sallad tycker jag också får anses vara i överkant. Kan tänkta mig att laga något liknande hemma, men brassa på med någon baljväxt, tofu och rotfrukter.

Vietnamesiska vårrullarvietnamesiska vårrullarNär det är varmt vill jag äta vårrullar som är proppfulla med mynta.

Vegansk paellaVegansk paellaFörsta gången jag testade att laga paella! Jag körde med saffran, kronärtskockor och oliver. Toppensmaker, men jag ska skruva lite på receptet innan jag publicerar det.

Ugnsbakad camembert med potatissalladUgnsbakad camembertKommer ni ihåg Augusts skitgoda korvstroganoff? Igår hängde jag med upphovsmakaren till det receptet och då bjöd han på det här lilla underverket: ugnsbakad camembert, rostad potatis och en superhärlig sallad med en lätt senapsdressing, fikon och valnötter. Enkelt, men så himla, jävla gott. Alla behöver en August i sitt liv!

Vad har du ätit i veckan? 

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

LÄNK TILL MINA VECKOMENYER

2 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 8 – paella och utemat

 1. Paella ❤ En av mina bästa rätter, men ännu har jag inte vågat mig på att laga det själv. Kan du inte lägga upp receptet på vårrullarna (och sås!)?

  Gilla

  • Det blev så gott! Inte helt nöjd med konsistensen bara, pga höll på och grejade så att det skulle bli en snygg bild 😉
   Ska testa det igen så att det blir perfekt!
   För vårrullarna kör jag inget recept, kolla i länken vilka ingredienser jag har i! För jordnötssåsen körde jag denna gång 1 del crunchy jordnötssmör, 1 del vatten och 1/2 del sweet chili och några droppar sesamolja. Micrade jordnötssmör och vatten 30 sek så att det blev möjligt att lösa upp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s