Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad

Oumph souvlaki

Sen oumph kom in i mitt matliv har det sannerligen inte varit sig likt. Det har satt igång min kreativitet och utökat min receptbank. Jag har tidigare i stort sett helt avstått från fuskkött, men oumph är faktiskt för bra för att skippa. Smaken i sig är inte mycket att hurra för – då den är helt neutral, men konsistensen är helt unikt trådig, fibrig och tuggig. Kött är inget jag saknar efter många många år som vego, men jag kan bli avis på konstellationen protein-sås-potatis ibland ändå. Tur då att det går att laga sånt här!

Oumph souvlaki

Det här består rätten av:

  • oumph souvlaki
  • tzatziki
  • grekisk sallad (tomat, gurka, oliver, feta)
  • ugnsrostad potatis i valfri form

Oumph souvlaki
2 port

1 påse naturell oumph
1 citron, saften + skalet
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
2 msk torkad oregano
2 msk soja
½ dl olivolja
½ tsk paprika eller smoked paprika
färskmalen svartpeppar

Gör såhär: Tina oumph och riv av det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften i en skål. Blanda det tillsammans med resten av ingredienserna förutom din oumph. Lägg oumphen i en plastpåse där du också häller i marinaden. Låt det stå i kylen i minst en timme, gärna längre.

Häll av och spara marinaden. Stek i rikligt med olja tills oumphen får en ordentlig stekyta – det tar runt 10 minuter. Rör runt hela tiden så att det inte bränner fast. När det är klart kan du lägga oumphen på ett serveringsfat och sen hälla i marinaden i stekpannan, som du tar av värmen. Det tar någon minut för marinaden att bli varm och sen kan du hälla den över oumphen, för extra mycket smak.

Servera med sallad, ugnsrostad potatis och tzatziki!

Oumph souvlaki

Har du något bra recept med oumph?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

FLER RECEPT MED OUMPH:
Burgare med pulled oumph och mango-coleslaw
Veganska sötpotatisvåfflor med pulled oumph
Pulled oumph tacos med veganskt creamed corn

5 reaktioner på ”Oumph souvlaki med tzatziki och grekisk sallad

  1. Det här är den absolut godaste marinaden jag någonsin gjord. Dock alldeles för mycket syra så från citronen tar vi ytterst lite saft och inget skal eftersom vinägern i sig redan är syrlig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s