Shakshuka med fetafyllda auberginerullar

Shakshuka

Enkel + riktigt rackarns god mat är väl egentligen den bästa? Shakshuka faller helt klart in i den kategorin! Bakom rätten med det spexiga namnet gömmer sig pocherade ägg i en kryddig tomatsås. Här har jag festat till det lite extra genom att addera auberginerullar som jag har fyllt med feta. Inspirationen från rullarna har jag hämtat från polichinelle och skippa nudlarna. Om du har brådis kan du skippa auberginen och bara smula fetan över rätten innan den åker in i ugnen.

Shakshuka

Shakshuka med fetafyllda auberginerullar
4 ägg
tomatsås (en egen favvo eller den här under)
1 aubergine
1 paket fetaost

Servera med: bulgur/ris och kanske klippt persilja/koriander. 

Tomatsåsen
2 burkar krossade tomater
1 gul lök + 2 klyftor vitlök
kryddor: chiliflakes, spiskummin och paprika
några nypor socker
salt och peppar efter smak
olivolja till stekning

Såhär gör du: 
Sätt ugnen på 200 C. Skär en aubergine i max 1/2 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja.Skippa nudlarna har bra steg-för-steg bilder på sin blogg.

Ha i ugnen runt 10 minuter, eller tills skivorna har mjuknat. Skivorna behöver svalna i några minuter innan du kan göra rullar. Lägg på några teskedar feta på varje skiva och rulla ihop – den fetan som blir över kan du sen smula över rätten innan den åker in i ugnen. Skarven på rullarna ska vara underst.

Om du har en stor stekpanna som tål att värmas i ugn – använd den för såsen. Ta annars fram en stor stekpanna och en ugnssäker form. Hacka lök och stek den mjuk tillsammans med pressad vitlök i olivolja i stekpannan. Häll på krossade tomater och resten av ingredienserna.

Låt det stå och puttra på mellanhög värme i runt 15 minuter så att en del vätska kokar bort. Smaka av och justera kryddningen. Häll över tomatsåsen i en ugnsform och lägg ut auberginerullarna. Knäck försiktigt över äggen och låt formen stå i ugnen 7-10 minuter, så att gulan fortfarande är mjuk. Käka med någon god kolhydratkälla!

Shakshuka

Har du någon favoriträtt som är enkel och som du gärna lagar på vardagarna? 

-Annie

Följ mig på bloglovin, pinterest, instagram och facebook

FLER GODA RECEPT:
-Enkel ajvarbulgursallad
-Avokado eggs Benedict på våfflor
-Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu

Shakshuka

4 reaktioner på ”Shakshuka med fetafyllda auberginerullar

 1. alltså det här ser ju grymt najs ut! tack för inspo, måste testa! men… måste även fråga: pocherade ägg? jag tänker att det är sådana man kokar och fångar upp med hålslev, blir inte dessa bara mer… stekta? eller tänker jag fel? PUSS ❤

  Gilla

  • Ja, det blev supergott! 😀
   Haha, svår fråga det där. Om något ligger i en vätska tänker jag att det pocheras, men om det är i en stekpanna med fett tänkter jag att det steks. Ugnsbakade kanske är en mer korrekt benämning? 😀 Ingen aning!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s