Monthly Makers vår: frukt-Caprese

Frukt-caprese

När våren och sommaren kommer vill jag äta färsk frukt i mängder. Jag är en anhängare av frukt i mat och jag har det gärna i mina sallader, på pizzan eller som här – på mackan. En vanlig Caprese innehåller tomat, mozzarella och basilika, men jag har gjort två annorlunda varianter: en med jordgubbar och en med mango och avokado. Och helvete vad gott det blev! Kombinationen av det söta från frukten och det milda från mozzarellan kan bäst beskrivas så här:
❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Det är också gott att byta ut tomaten mot en mogen nektarin. På toppen har jag ringlat balsamico-creme

Frukt-caprese

Det här är också mitt bidrag till Monthly Makers vårtema. För dig som inte vet vad det är så är det en öppen utmaning i kreativitet, som går ut på att skapa utifrån ett gemensamt månadstema. En riktig toppengrej! Läs gärna mer på Monthly Makers hemsida eller hos månadens bloggvärd Ruth, som bloggar på hungryheart.se 

Caprese med mango och jordgubbar

Nu hoppas jag på att vi får en lång, fruktfylld och solig vår!

-Annie

Följ mig på bloglovin, pinterest, instagram och facebook

FLER RECEPT SOM INNEHÅLLER FRUKT:
– Friterade halloumitacos med ananassalsa, jalapenomajonnäs och picklad kål
– Veganska lyxtacos med chipotlesvamp och mangoguacamole

26 reaktioner på ”Monthly Makers vår: frukt-Caprese

 1. Åh vilken rolig grej! Supersmart bidrag! Matlagning kan ju verkligen vara ett så mäktigt kreativt uttryck och du bevisar det om och om igen. Det här ser ju helt gudomligt gott ut!

  Gilla

  • Men TACK vilken fin komplimang! Ja, jag hade inte ens tänkt på det innan, jag har inte sett min matlagning som något kreativt. Men det är den ju! Så kul att släppa loss det tankesättet i köket 🙂

   Gilla

 2. men löööv till dig & din blogg också, sjukt bra inspo! Är inte vegetarian men äter mycket vegetariskt och din blögg gör det ju betydligt enklare att vara en sådan:)))

  Gilla

 3. Alltså detta låter och ser så sanslöst gott ut! Kan säga att det knorrade till i magen trots nyss uppäten och ganska rejäl frukost. Jag tycker också om när en blandar i söta och syrliga smakar i maten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s