Augusts skitgoda vegetariska korvstroganoff

vegetarisk korvstroganoff

Jag vet inte hur ni känner, men tanken på korvstroganoff är vanligtvis inte något som gör mig särskilt upphetsad. Det blev det dock ändring på när jag fick nys om det här receptet! Det har lovprisats av flera oberoende källor, så jag var ju bara tvungen att testa.

Vegetarisk korvstroganoff

Min polare August som är upphovsmakare gick snällt med på att dela med sig av sitt recept – jag tackar för det. Hemligheten är denna: riktigt mycket helfet grädde, mängder av färskmalen svartpeppar, persilja och en hel färskpressad citron. Jag kan inte nog betona hur mycket citronen gör för att putta upp rätten till en helt annan liga! Så jävla gott blev det.

vegetarisk korvstroganoff
När du tror att det är för mycket svartpeppar är det bara att köra på lite till

Den bästa vegetariska korvstroganoffen

4 port

400 g tinad sojakorv
5 dl fet grädde
ca 1 medelstor citron
1 gul lök
0,5 tub bra tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
färskmalen peppar – massor
persilja – massor
smör eller olja till stekning

Till servering: ris som du kryddar med grönsaksbuljong och kokar tillsammans med två klyftor vitlök. Eller någon annan valfri kolhydratkälla – typ pressad potatis, pasta eller bulgur. Du kommer förresten ej ångra dig om du lyxar till det med pressgurka till det här!

Såhär gör du: 
1. Koka ris.
2. Finhacka korven och stek med rejält med fett och absurda mängder färskmalen svartpeppar.
3. Släng i löken och stek runt tills det luktar gott och löken ser mjuk och go ut.
4. Sen är det dags för tomatpurén och hela det där gräddpaketet. Smula även i 0,5 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt mer senare om du vill ha mer salt.
5. Låt det stå och puttra ett tag så att grädden får reduceras och gotta till sig. Slutresultatet ska vara såsigt, men inte stabbigt. Håll koll och ställ av värmen när du är nöjd med konsistensen.
6. Skär en citron i två delar och pressa över en del i taget och smaka av. Jag rekommenderar att du kör på båda halvorna, men jag är också väldigt förtjust i citron! Blanda i hackad persilja och servera med det färdiga riset. Mmmmmmmm

Vegetarisk korvstroganoff
M-U-M-S

Har du något tips på god vegetarisk husmanskost eller någon tråkig rätt som blir otippat god med några små justeringar?

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

MER GOTT:
– Mina samlade recept i mars
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
– Tre spexiga recept med vegantacos 


27 reaktioner på ”Augusts skitgoda vegetariska korvstroganoff

  1. Nä korvstroganoff är verkligen inget att bli upphetsad över, men ibland blir jag ändå sugen på det. Den här varianten lät ju jättespännande, ska prova det nästa gång 😀

    Gilla

  2. Svar: Hej! Tack för fin pepp – men också så jädrans trist såklart att du känner igen och håller med! Fin blogg du har förresten – tack för att du kommenterade så att jag hittade till den! ❤

    Gilla

    • Tack för din fina kommentar! ❤
      Ja, den här gratiskulturen är verkligen sämst – men jag tror och hoppas att det håller på att bli ändring på det. Om alla tackar nej till gratisjobb kommer ersättningarna att stiga. Hoppas det i alla fall!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s