Vegetarisk veckomeny 5 – husmanskost, friterade ostbollar och kryddiga kikärtor

Hoppas att ni alla har haft en fin vecka! Själv har jag genomgått en smärre livskris, men den lyckades jag lite förenklat lösa genom att boka en resa till Brighton. Tänk att utsikten av en semester kan göra att allt känns så mycket lättare 🙂

Det här är vad jag har ätit i veckan:

Måndag – ugnsrostade kikärtor med falafeltillbehör
Tisdag – soltorkad tomat-carbonara
Onsdag – middag på Koh phangan, pad thai
Torsdag – sötpotatissoppa med hemmagjorda chili cheese bites
Fredag – korvstroganoff

Ugnsrostade kikärtor med falafeltillbehörugnsrostade kikärtorJag älskar att den här måltiden känns så komplett – nästan alla smaker är där. Du gör den genom att ugnsrosta kikärtor med kryddor och servera med såser och grönsaker som du tycker om. Ett utförligare recept kommer!

Soltorkad tomat-carbonarasoltorkad tomat-carbonaraMin favoritpasta.

Sötpotatissoppa med hemmagjorda chili cheese bitessötpotatissoppa med chili cheeseJag använde ett recept från coop som grund och tillsatte sen chili cheese bites. Såhär gör du: riv engelsk cheddarost, hacka färska jalapeños och blanda. Krama ihop små kompakta, ganska platta bollar med händerna. Doppa i en smet som du gör på mjöl, bakpulver och kolsyrat vatten. Rulla i panko och stek i rikligt med olja

Korvstroganoff med pressgurkaVegetarisk korvstroganoffDet här en rätt som jag inte har ätit på år och dagar. Ärligt talat känns korvstroganoff som en ganska trött måltid, så jag har inte känt något sug. Men när min begåvade kompis berättade att han hade skapat en vegetarisk variant – som dessutom är hans paradrätt – blev jag ju såklart tvungen att testa. Tur det, för det blev kanongott! Recept kommer i veckan.

Vad åt du under veckan som gick och vad ska du äta den kommande veckan? 

-Annie

Följ mig på bloglovin’instagram, facebook och pinterest

Länk till alla mina vegetariska veckomenyer

10 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 5 – husmanskost, friterade ostbollar och kryddiga kikärtor

  1. Oj kanske får en pröva en vego variant på korv stroganoff då, är heller inget big fan av originalrätten men kunde ju vart kul att bjuda pojkvännen på och ba *standard swedish skollunch*. Sen smakar ju cirkus allt mycket bättre i icke-köttis version! 😉

    Så himla spännande med Brighton, och skönt för dig med en mini vacay! Blir kul att ta del av lite sydligt England på bloggen också 🙂 xx

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s