Vegetarisk veckomeny 4 – matiga veganvåfflor, tacos och påskmat

 

Nu har jag nästan firat påsk i en månad, vilket har inneburit att jag har käkat veganskagen så att det har sprutat ur öronen. Inte mig emot! En ny favorit till årets högtider och riktigt gott att ha på sina våfflor.

Måndag – Våfflor med veganskagen
Tisdag – Supersnabb potatisgnocchigratäng med feta
Onsdag – Öl- och pankofriterade halloumitacos 
Torsdag – Auberginerulle på folkets kebab
Fredag – Påskmat

Våfflor med veganskagenVeganskagen våfflorInför våffeldagen blev det en riktig våffelfest här hemma med tre veganska och ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Samtliga varianter blev riktigt lyckade! Särskilt nöjd är jag med våfflorna med avokado eggs Benedict och sötpotatisvåfflorna med pulled oumph.

GnocchigratängGnocchigratängPå bilden ser ni en gnocchigratäng med mozzarella, men i onsdags åt vi istället den här superenkla rätten med feta. Den består av 2 paket potatisgnocchi, 2 burkar krossade tomater, gul lök och vitlök, 1 burk kalamata, 2 paket feta och en massa örtkryddor. Det är bara att blanda allt i en ugnsform och sen vänta på att det ska bli klart  i 15-20 minuter!

Öl- och pankofriterade halloumitacosHalloumitacosJag och min kille är rörande överens: det här är det godaste vi vet. Vi verkar inte vara ensamma om den åsikten – människor som har testat receptet blir till eld och lågor! Gör dig själv en tjänst och lev inte en till dag utan den här smakupplevelsen i ditt liv 🙂

Auberginerulle 
Lyckades ej fånga dessa gobitar på bild eftersom jag hade druckit tre bärs och var vrålhungrig. Men var inte ledsna kära vänner! Jag har nämligen ett recept på g. Tanken är att fritera aubergine in någon slags smet, typ som när jag gjorde halloumi med kall sås och potatis – och sen servera det med alla klassiska falafeltillbehör. Kan knappast bli äckligt.

Påskmat

Jag är så glad över att jag ansträngde mig så mycket för att få ihop fullpackad och tillfredsställande vegansk påskbuffé! Läsarantalet har fullkomligen exploderat under den gångna veckan, till stor del tack vare att mina påskrecept lyftes upp av metromode, expressensajten mittkök.se och för att jag lyckades med att hamna högst upp på google med söktermen ”vegansk påskmat”. Här hittar du alla recept. Maten passar också bra till andra högtider och festliga och ofestliga tillfällen!

5 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 4 – matiga veganvåfflor, tacos och påskmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s