Vegansk påskmat, Vegokäks lättlagade buffé del 3/3

vegansk påskmat, röror

Röror och såser gör alla måltider mycket roligare och bättre! Mitt mål är att ingen någonsin ska tänka att vegetarisk mat är ”torr och tråkig” och då får man bara inte snåla med allt som är såsigt och härligt. Rörorna på bilden passar både till högtider och till vanliga vardagar!

Uppdatering! Se också: Mina 17 bästa vegetariska och veganska påskrecept

Följ mig på Bloglovin’ om du inte vill missa inlägg och vill spara recept. Jag postar också mycket innehåll på Instagram och Facebook

Vegansk påskbuffé del 1
Vegansk påskbuffé del 2

Sötpotatisröra

2 medelstora sötpotatisar
1 dl röda linser + 3 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk harissa
2 tsk smoked paprika 
en skvätt olivolja

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar som du lägger i en medelstor kastrull. Addera linser, vatten och grönsaksbuljong och koka upp under lock. Se då och då till att det inte bränns.

När sötpotatisen och linserna har mjuknat efter 15-20 min kan du mixa blandningen med en stavmixer. Om du tycker att blandningen är för lös – koka lite till, om den är för tjock kan du hälla i lite vatten. Tillsätt din smaksättning och olivolja och smaka av och justera.

Enkel och snabb vegansk senapssill

1 aubergine
ättikslag*
1 burk gravlaxsås

*Ättikslag

1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit 12%
5 kryddpeppar och svartpepparkorn vardera
2 lagerblad
salt
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och skär aubergine i sillstora bitar under tiden. Ju mindre desto bättre tycker jag! Lägg i bitarna i kastrullen och låt dom koka 6-7 minuter. Häll av i ett durkslag och låt bitarna svalna, du ska sen hantera dom med händerna.

Koka under tiden upp ättikslag och se till att sockret löser upp sig. Spola eventuellt av auberginebitarna med kallt vatten om dom inte har svalnat tillräckligt och krama försiktigt ut vätska.

Lägg bitarna i ättikslaget och låt det stå tills blandningen är rumstempererad innan du stoppar in det i kylen. Då sparar du energi! Låt bitarna ligga i laget sammanlagt minst 15 minuter, gärna längre.

Häll av laget och blanda med gravlaxsåsen. Servera direkt eller förvara i kylen upp till några veckor.

Edamame- och myntaröra

1 pkt tinade edamamebönor
1 kruka mynta
3 msk olivolja
en skvätt citron
örtsalt/salt

Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller stavmixer. Smaka av och justera saltmängden.

Citron- och basilikamajonnäs

2 dl majonnäs
1 kruka basilika
1 citron, saften + skalet
2 pressade klyftor vitlök

Mixa alla ingredienserna i en matberedare eller stavmixer. Smaka av och justera.

vegansk påskmat, röror

– Annie

Vegansk påskbuffé del 1
Vegansk påskbuffé del 2

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

17 reaktioner på ”Vegansk påskmat, Vegokäks lättlagade buffé del 3/3

  1. Helt fantastisk påskmeny, tusen tack. Tänker göra typ allt! En fråga dock, ingenstans nämner du för hur många recepten är beräknade. Eller så har jag läst slarvigt men jag hittar inte det och tänker att det är en bra sak att veta. Så alltså, för hur många är de beräknade? Tack på förhand. Anna.

    Gilla

    • TACK! Det värmer såå mycket ska du veta! Jag har medvetet inte skrivit ut hur många det räcker till, för det är så svårt med buffé. Det bror helt på hur många rätter det är på buffén ju! Men hela den här buffén åts upp med glad aptit av 8 personer. Hoppas att det kan vara någon vägledning!

      Gilla

  2. Hej
    Vilken fantastisk buffé du gjort! Jag ska testa allt! En fråga; vegansk Majonäs, hur gör jag det eller var kan jag köpa det?

    Hälsningar Lotta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s