Avokado eggs Benedict på våfflor

Avokado Benedict på våfflor

Jag måste få prata om ett riktigt icke-bekymmer som ändå bekymrar mig många trötta söndagmorgnar: min saknad efter Brighton och det rika och plånboksvänliga restauranglivet där.

Stockholm har tyvärr inte mycket att komma med på den fronten – det är inte ovanligt att få hosta upp 300-400 spänn för någon oinspirerad brunch som dessutom allt för ofta är någon slags köttfest.

Helt hutlöst och ovärt! Då stannar jag hellre hemma och käkar en torftig jävla macka. Men jag undrar ju, hur svårt kan det vara att kirra lite hederligt flottigt bakiskäk till en rimlig peng?!

Avokado Benedict på våfflor

Ok, ska sluta gnälla nu – det jag ville komma fram till är att det här ibland leder till att jag lagar en ambitiös brunch. Det hände bland annat nu i söndags och som ni ser blev resultatet EJ äckligt alls.

Sara från bloggen Wilderness tipsade om en genial metod med stavmixer för få till en hollandaise utan att hålla på med sjudande vattenbad och hej och hå. Tack för den!

Vill du spara mina recept och inte missa nya inlägg? Bloglovin’ är toppen för det! 

Avokado eggs Benedict på våfflor

2 pers
En våffelsmet
2 avokados
2-4 ägg + 1 äggula
50 g smör
2 tsk färsk citronsaft
1 krm salt
2 tsk vatten
ev gräslök och chiliflakes

Såsen: smält smöret i en kastrull och ställ av det från värmen. Häll i en äggula, vatten, salt och citronsaft i en behållare där du får i en stavmixer utan att det skvätter åt alla håll och kanter när den väl drar igång.

Blanda med en gaffel. Dra igång stavmixern och häll lååångsamt i smöret. Ta gärna hjälp av någon som häller åt dig. När såsen har tjocknat är den klar – det går på under minuten!

Pochera äggen (eller stek om du inte hajar grejen) och börja under tiden grädda våfflorna. När våfflorna är frasiga och gyllene är det bara att bre ut din mosade avokado och toppa med ägg, sås och garnering. Mmmmm.

Vi avslutar med lite ägguleporr:

Avokado Benedict på våfflor

– Annie

Jag finns på Bloglovin’, Instagram och Facebook

12 reaktioner på ”Avokado eggs Benedict på våfflor

  1. Men fy sjuttsingen så gott! Önskar verkligen att vi hade ett våffeljärn men jag tänker nästan alltid bara på det nu i mars och sen glömmer jag liksom av att jag vill ha ett under resten av året 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s