Recept: 3 stycken löjligt snabba pastasallader

Lösningen på alla dina matbekymmer stavas pastasallad. Det är snabblagat käk som är gott, näringsrikt och mättande. Du behöver bara koka pasta, hacka grönsaker och blanda. Så skönt när man har ont om tid och energi! Här är mina 3 favoriter som alla fungerar perfekt i matlådan dagen efter.

Grekisk pastasallad
Grekisk pastasallad

2 port pasta
200 g tomater
1/2 burk kalamataoliver (okej, jag brukar köra en hel)
1 pkt feta
1/2 gurka
salt, olivolja, balsamvinäger

Koka upp pastan. Hacka grönsakerna, smula fetan och häll i allt tillsammans med oliverna i en stor skål (kom ihåg att pastan ska få plats). När pastan är klar, skölj hastigt av den i kallt vatten, så blir salladen ljummen och härlig. Häll i pastan i den stora salladsskålen och blanda. Servera med olja och vinäger efter smak.

Caprese med avokadoCaprese med avokado

2 port pasta
1 pkt mozzarella
250 g babyplommontomater
1/2 kruka basilika
1 avokado
salt, olivolja, balsamvänger

Koka upp pastan. Hacka tomat, basilika, mozzarella och avocado. När pastan är klar: skölj av den snabbt i kallt vatten för en ljummen sallad. Om du vill äta detta som matlåda kan du servera mozzarellan vid sidan, för om den smälter från värmen skapas hårda gummiklumpar dagen efter. Häll i allt i en stor skål och blanda. Servera med olja och vinäger

Pasta med tomat, valnötter, feta och spenat
tomat, valnötter, feta, spenat

2 port pasta 
250 g babyplommontomater
50-100 g valnötter
1 pkt feta
70 g babyspenat
salt, olivolja, balsamvinäger

Koka upp pastan, finhacka tomater, spenat och valnötter och smula fetan. När pastan är klar är det bara att blanda allt i en stor skål. Jag brukar inte skölja av pastan här, utan istället äta den ganska varm. Servera med en massa balsamvinäger och en skvätt olivolja.

Har du något tips på snabb mat? Förslag på helvegetariska (veganska) rätter tar jag emot särskilt tacksamt!

– Annie

Några andra snabba recept:
– Megakrämig soltorkad tomat-carbonara
– Snabb vegansk bouillabaisse
– Misosoppa med pasta, svamp och tofu

Följ mig på instagram, bloglovin, pinterest och facebook

 

15 reaktioner på ”Recept: 3 stycken löjligt snabba pastasallader

 1. Alltså blir lycklig varje gång jag kommer in här. Återigen hurra för denna blogg 🙂

  när jag var vegan (lakto-ovo-veg nu) var min älsklingsrätt efter träning: jordnötssås (brukade köpa färdig på burk, Mrs Cheng grytbas sataysås, minns den som vegansk men det här är typ tio år sedan) som blandades med stekt vitkål + stekt gul lök + stekta äpplen. sedan rörde man ned en massa kikärtor i det och hällde i nudlar som fick mjukna till. åt enorma portioner och dog matglädjedöden.

  Gilla

  • Blir SÅ glad för din kommentar! Det gör mig ännu mer peppad på att producera bra innehåll ❤ Det där receptet lät ju bara för gott alltså! Ääälskar nötter i mat och jordnötter är en höjdare.

   Gilla

 2. Mmm smarr!! Pasta, tomater och mozzarella i alla olika kombinationer är verkligen en favorit! Så himla fin blogg du har. Ääääälskar headern! Har börjat följa på bloglovin nu för jag är vego (lakto-ovo med the occational fisk) sen 11 års åldern men är så himla lat/ointresserad av mat så behöver verkligen verkligen inspiration 😀

  Gilla

  • Åh tack för alla fina ord! Saskia som har gjort min header är verkligen en fantastiskt duktig illustratör. Så lyckligt lottad att ha en sån vän på lager! Ja, I feel you, den här bloggen har typ vuxit fram ur den där dagliga ”vad fan ska jag äta idag?!”-grejen. För min egen del blir livet lättare om jag har allt samlat på ett och samma ställe.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s