Vegetarisk veckomeny 1


I det här formatet tänkte jag presentera vad jag äter till middag varje vecka. Nu i början ekar det tomt i min receptbank, så jag kommer inte kunna länka menyn till kompletta recept. För det mesta kommer man dock långt på endast en bild och en kort förklaring, så jag kommer att köra på trots att det saknas exakta mått och instruktioner. Dom kommande veckorna kommer det dock fyllas på med en drös recept, så håll till godo. Fråga gärna i kommentarerna om det är något du undrar över!

Måndag – rester av lyxtacos

Tisdag – gnocchi i ugn med tomatsås och oliver
Onsdag – ”vegan”burgaren på O’Learys
Torsdag – vegansk bouilliabaisse med foccaciabröd
Fredag – oumph yakiniku
Lördag – middag på Farang, vegansk 7-rättersmeny

Lyxtacos

lyxtacos

Nachos, chipotlekryddad svamp, ugnsrostad sötpotatis, körsbärstomater, mangoguacamole, holidaydipp och en röra på svarta bönor, sriracha och lime.

Gnocchigratäng

gnocchigratäng

Superenkel vardagsmåltid. 2 burkar krossade tomater, lök, vitlök, 2 paket potatisgnocchi, 2 paket mozzarella, en burk kalamataoliver och kryddor. Gnocchin behöver inte förkokas, det är bara att slänga i allt i en ugnsfast form och köra på ca 200 C i runt 15 min, eller tills gnocchin är mjuk.

”Vegan”burgaren på O’Learys
(missade att ta bild)
Jag käkade veganmenyn på O’Learys med min avdelning på praktiken i onsdags, för att fira en kollegas födelsedag. Tråkigt nog var inte brödet veganskt (!!), så födelsedagsbarnet som är vegan fick nöja sig med en oinspirerad isbergssallad som ersättning. Riktigt dåligt när det marknadsförs som en veganmeny. Burgaren var dock god – O’Learys har hoppat på oumph-trenden med all rätta. Jag kommer att ägna ett helt inlägg åt oumph, men till dig som inte vet vad det är kan jag säga att det är enligt mig marknadens bästa vegoprotein. Det erbjuder rejält med tuggmostånd och det spelar i en helt annan liga än sina konkurrenter.

O’Learys burgare var en klassiskt slabbig sunkhaksburgare, på ett bra sätt. Rejält tilltaget med bbq-sås, en krämig coleslaw och frasiga pommes – det är svårt att göra några anmärkningar där. Det är inget som välter mig av stolen, men det är tillfredsställande och flottigt. Som vegetarian kan det vara svårt att få tag på en vanlig hederlig burgare, så det är väldigt välkommet att oumph nu sprider sig!

Vegansk bouilliabaisse

boulliabaisse

Krossade tomater, vitt vin, saffran, timjan, sojagrädda och belulgalinser utgör basen i den här värmande soppan. Foccacian som har bakats efter morsans recept är mitt favoritbröd. Det är salt, fluffigt och örtigt och är ultimat att äta tillsammans med soppa.

Oumph yakiniku

yakiniku

Den här rätten gick snabbt att göra och det blev en härligt tuggig konsistens och en riktigt kraftig sås. Jag utgick från det här receptet från ICA och bytte ut köttet mot oumph pure stripe som jag rev sönder i små bitar, för att det skulle bli så finfördelat som möjligt.

Farang

 

Min kille och jag firade vår 2-årsdag med en riktig jävla lyxkväll igår! Jag återkommer i ett separat inlägg, för det finns för mycket att säga om denna 7-rättersmeny för att det ska få plats här. Den var helt fantastisk!

– Annie

 

 

8 reaktioner på ”Vegetarisk veckomeny 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s