Premiären av vegokäk

Äntligen dags för min bloggpremiär! Sen årsskiftet har jag halvhemligt hållit på och instagrammat sådana här bilder på mitt nya konto @vegokak.

Nu är jag redo att ta mitt matintresse ett steg längre! I den här bloggen kommer jag att dela med mig av massvis med lättlagade lakto-ovo-vegetariska och veganska recept, tipsa om restauranger i främst Stockholmområdet, grotta ner mig i råvaror och produkter, skriva krönikor om mat- och kosthållning, publicera veckomenyer, dammsuga internet på dom bästa vegorecepten och bjuda på handfasta tips till ett grönare liv.

Geniet Saskia Cort har förresten illustrerat min header. Ni hittar henne bland annat på instagram, där hon heter @saskiacortillustration.

Varför startar jag den här bloggen?
För att vegetarisk mat är bland det roligaste jag vet! Jag vill skapa en plats där jag får dela med mig av min matglädje.

tacos.liten

Jag skriver för två olika grupper:

1. För dig som vill äta mer vegetariskt, men som hindras av att det är för krångligt. Det största problemet brukar vara bristen på enkla recept och bristfällig kunskap om vegetariska råvaror/produkter. Jag hoppas kunna göra ditt liv lättare med mina recept och pedagogiska guider (typ: tofuskolan, så äter du vego på en liten budget, bra saker att ha i skafferiet, mm).

2. För dig som redan är vegetarian och har fastnat i halvfabrikatsträsket. Jag har själv varit där, men jag fann ljuset och vände sen aldrig om igen. Min förhoppning är att du genom att läsa bloggen ska kunna hitta ny inspiration och lust till att testa nya rätter.

Vem är jag då?
Jag heter Annie och jag är en 25-årig nationalekonomistudent. Jag bor på Södermalm i Stockholm tillsammans med min kille i en liten minitvåa. Den här terminen gör jag praktik på Naturskyddsföreningens klimatavdelning, som en del av min utbildning. Klimat, miljö och politik är ett stort intresse för mig, så jag är väldigt glad att jag lyckades knipa en plats just där!

annie.sthlm.liten

Till julen blir jag klar med min kandidatexamen och efter det hoppas jag komma in på en master som heter ”Carbon Management” i Edinburgh. Jag älskar UK och har bott ett år i Brighton – en helt lysande vegostad. Förhoppningsvis dyker en Brighton-guide upp här till sommaren/hösten efter att jag har varit där på semester. Min fritid fyller jag med matlagning, löpning, tv-serier och bärsdrickande.

annie.brighton

Jag blev vegetarian när jag var blott 10 bast. Reaktionerna var inte positiva och jag fick kämpa för min sak mot både min familj och andra i min omgivning. Mina föräldrar accepterade efter lite övertalning mitt beslut att sluta äta kött, men den övriga vuxenvärlden, jämnåriga vänner och min stackars kille vid den tiden tyckte nog mest att jag var en jobbig jävel.

annie.veg

(Saxat från min dagbok år 2001, när jag var 11)

Det var jag nog ärligt talat också! Jag gick liksom i fyran och gnällde på att min pojkvän inte förstod sig ”politik och litteratur” (obs här på att jag tyckte att hästböcker = litteratur). Trots att jag minst sagt var en pretentiös liten skitunge är jag ändå idag stolt över att jag stod upp för mina åsikter och att jag vågade gå mot strömmen.

Såhär ser jag förresten ut:

annie.nz

Det känns skitkul att vara igång och jag ser fram emot all god mat som kommer att lagas och dokumenteras framöver. Kommentera gärna, jag tycket att det är roligt att svara på frågor och funderingar angående vegetarisk kost!

– Annie

6 reaktioner på ”Premiären av vegokäk

 1. Hahaha! Skrattade så mkt när jag såg ”göra slut”-listan! Fantastiskt lillgammal du måste ha varit och underbart bestämd! Girl power!💪

  PS. Lyckas inte få in din blogg på Bloglovin, råkar du veta varför det inte går/ eller hur jag ska göra?
  Vill ju följa dig’

  Gilla

  • Haha, visst är den härlig? Den där dagboken är en guldgruva 😀
   Jag har inte kopplat upp mig mot bloglovin ännu! Det har varit ett himla sjå att bara få upp bloggen och fb-sidan. Jag meddalar på bloggen när det är fixat, för självklart ska det gå att följa mig så 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s